Volivci večinoma nasprotujejo politiki izključevanja kul opozicije.

Leva opozicija, SLIKA: DEMOKRACIJA

Stranke t.i. opozicije KUL v izjavah že v naprej izključujejo povolilno sodelovanje s strankami aktualne vladajoče koalicije. A je to res tisto, kar si ljudje želijo?

Dve tretjini anketirancev (65,3 odstotka) se ne strinjata z ravnanjem leve opozicije, ki že v naprej izključuje povolilno sodelovanje s strankami aktualne vladajoče koalicije, je pokazala januarska javnomnenjska raziskava agencije Parsifal, ki jo je opravila za našo televizijo. Takšen rezultat prihaja v času napovedi aktivistke Nike Kovač z Inštituta 8. marec, da bodo na teren poslali svoje ljudi, ki bodo Slovenke in Slovence v referendumskem stilu prepričevali, da svojega glasu ne smejo oddati za stranke trenutne vlade, zlasti SDS in NSi. Vprašanje o nesodelovanju je bila tudi ena od osrednjih tem na predvolilnih soočenj na javni RTV in komercialni POP TV v letu 2018. Da se z nekaterimi strankami ne sme sodelovati pod nobenimi pogoji, sicer meni 23,9 odstotka anketirancev. Piše portal Nova24TV.

Agencija Parsifal je podporo kulovski politiki izključevanja preverjala tudi po različnih kategorijah izobrazbe; največjo podporo, a še vedno precej nizko, je imelo izključevanje med vprašanimi z osnovnošolsko izobrazbo (26,9 odstotka) in višjo, visoko izobrazbo ali več (60,2 odstotka vprašanih). Najbolj političnemu izključevanju pred volitvami nasprotuje skupina vprašanih s poklicno izobrazbo, kar 69,2 odstotka, najmanj skupina z visoko ali še višjo izobrazbo (60,2 odstotka vprašanih).

Med najhujšimi zagovorniki izključevanja je prav stranka nekdanjega predsednika vlade Marjana Šarca. Se jim bo to poznalo na volitvah?

Povezane objave

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

Vučić žalil Slovence, da so odvratni, Jankoviću pa skočil v objem!