Cene nekaterih goriv dosegle rekord. Preverite!

slika je simbolna

Vlada se je za začasno regulacijo maloprodajnih cen določenih naftnih derivatov odločila 14. marca zaradi hudih motenj na trgu z naftnimi derivati in velikih nihanj cen po ruskem napadu na Ukrajino. 

Vlada se tokrat za regulacijo cen na trgu naftnih derivatov ni odločila. Cene 95-oktanskega bencina in dizla se spet oblikujejo prosto na trgu. Te so dosegle rekord, med trgovci se razlikujejo. Za liter dizla je tako treba odšteti nad 1,8 evra, cena 95-oktanskega bencina pa je presegla 1,6 evra za liter. Izteklo se je tudi trimesečno obdobje zamrznitve obračunavanja omrežnin in prispevka za obnovljive vire za elektriko, tako da bodo računi lahko spet višji. 

V skladu z napovedmi so cene goriv z današnjim dnem rekordno visoke, se pa razlikujejo med trgovci. Tako je na Petrolu za liter 95-oktanskega bencina danes treba odšteti 1,62 evra, na avtocestah 1,68 evra. Liter bencina na OMV-ju stane 1,64 evra.

Na Petrolu je za liter dizla zunaj avtoceste treba odšteti 1,82 evra, na avtocesti še nekoliko več, in sicer 1,88 evra. Na OMV-jevih bencinskih servisih je za liter dizla treba odšteti 1,84 evra. 

Povezane objave

Primite se za denarnice! Poslanci koalicije sprejeli zakon, ki vam bo znižal plačo

Zrelo za kazenski pregon! Klakočarjeva primerjala naloge policistov z nacisti!?

Golobovanje! Bobnarjeva: “Golob naj bi zahteval “čiščenje” policije!”