Imamo podrobnosti o smrtni nesreči 19-letne smučarke, Hane Mazi Jamnik

Hana Mazi Jamnik, slika tweeter

Kot smo že poročali, je na Norveškem v tragični nesreči umrla mlada, 19-letna članica A-slovenske reprezentance v teku na smučeh Hana Mazi Jamnik.

Življenje mlade športnice, ki se je na novo sezono prvič pripravljala kot članica ekipe prve ekipe, je ugasnilo med pripravami na Norveškem. V Kranjčanko je malo pred deveto uro med smučanjem na rolerjih,  v predoru Botshei na cesti med Forsandom in Joerpelandom trčil tovornjak. Kot poroča Sportal, so ponesrečenko s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Stavanger, kjer je podlegla poškodbam. Vozniku tovornega vozila je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zaradi česar je bil podan obdolžilni predlog zaradi kršitve 3. člena zakona o cestnem prometu, ki obravnava malomarno vožnjo, piše norveški portal NRK. Nesreča se je zgodila okoli 8.30 v regiji Jorpeland.

Hana Mazi Jamnik je minuli teden uspešno nastopala na festivalu Blink na Norveškem, pred domačim svetovnim prvenstvom v Planici 2023 pa je bila prvič uvrščena tudi v slovensko A reprezentanco.

19-letnica je lani na tekaških rolkah osvojila naslov mladinske svetovne prvakinje na 10 km v prosti tehniki, na 13 km razdalji v klasičnem koraku pa je bila podprvakinja.

Na Finskem je februarja 2021 osvojila 12. mesto na mladinskem svetovnem prvenstvu na 5 km razdalji v prosti tehniki, pred dvema letoma pa je osvojila tudi naslov poletne državne prvakinje na tekaških rolkah v Dolu pri Ljubljani.

Družini izrekamo iskreno sožalje!

Povezane objave

Nekdanji sekretar stranke SMC: “Brglez bi zatajil še svojo mamo za kariero”

Jože Možina povedal jasno in odločno zakaj danes NE stavka!

Bojan Požar: “Stavka na RTV je politični performans na naše stroške”

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več