Imamo podrobnosti o smrtni nesreči 19-letne smučarke, Hane Mazi Jamnik

Hana Mazi Jamnik, slika tweeter

Kot smo že poročali, je na Norveškem v tragični nesreči umrla mlada, 19-letna članica A-slovenske reprezentance v teku na smučeh Hana Mazi Jamnik.

Življenje mlade športnice, ki se je na novo sezono prvič pripravljala kot članica ekipe prve ekipe, je ugasnilo med pripravami na Norveškem. V Kranjčanko je malo pred deveto uro med smučanjem na rolerjih,  v predoru Botshei na cesti med Forsandom in Joerpelandom trčil tovornjak. Kot poroča Sportal, so ponesrečenko s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Stavanger, kjer je podlegla poškodbam. Vozniku tovornega vozila je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zaradi česar je bil podan obdolžilni predlog zaradi kršitve 3. člena zakona o cestnem prometu, ki obravnava malomarno vožnjo, piše norveški portal NRK. Nesreča se je zgodila okoli 8.30 v regiji Jorpeland.

Hana Mazi Jamnik je minuli teden uspešno nastopala na festivalu Blink na Norveškem, pred domačim svetovnim prvenstvom v Planici 2023 pa je bila prvič uvrščena tudi v slovensko A reprezentanco.

19-letnica je lani na tekaških rolkah osvojila naslov mladinske svetovne prvakinje na 10 km v prosti tehniki, na 13 km razdalji v klasičnem koraku pa je bila podprvakinja.

Na Finskem je februarja 2021 osvojila 12. mesto na mladinskem svetovnem prvenstvu na 5 km razdalji v prosti tehniki, pred dvema letoma pa je osvojila tudi naslov poletne državne prvakinje na tekaških rolkah v Dolu pri Ljubljani.

Družini izrekamo iskreno sožalje!

Povezane objave

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

Vučić žalil Slovence, da so odvratni, Jankoviću pa skočil v objem!