Koliko snega imamo po Sloveniji?

Vir: Pixabay

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile. Ponoči je intenzivno snežilo, zato je snežna odeja prekrila večji del države. Razen ob morju.

KOLIKO SNEGA IMAMO PO SLOVENIJI

Po večjem delu Slovenije še vedno sneži, promet je upočasnjen, ponekod nastajajo daljši zastoji. Prilagodite hitrost in varnostno razdaljo ter upoštevajte, da boste za pot potrebovali več časa kot običajno. Na pot se odpravite le z zimsko opremo in očiščenim vozilom, voznikom svetujejo v prometnoinformacijskem centru.

 Vojskem je v zadnjih 24 urah zapadlo pol metra snega, v Ratečah 41 centimetrov, v Logatcu 30 centimetrov. V Ljubljani je snežna odeja debela okoli 15 centimetrov, v Mariboru okoli 12, največ, od 15 do 20 centimetrov pa ga je po nižinah padlo na Notranjskem. . V Kranju je snežna odeja debela 24 centimetrov, V Cerknici 23, v Idriji in Kočevju 21, na Ptuju in v Celju 12, v Novem mestu in Postojni osem, v Murski Soboti pa tri centimetre. Pojavlja se tudi žled, piše SIOL.

Zanimivo. V Ratečah je tako ob 40 centimetrih novega snega snežna odeja debela že več kot 80 centimetrov.

 

P.M.

Povezane objave

Ustavno sodišče je dolgo pacalo, na koncu pa povedalo: “Janša je nedolžen!”

Golob nad svojega tovariša Kučana. Marta Kos brez podpore SD

Kandidat za predsednika države tudi Anže Logar?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več