Nas po koronavirusu čaka boj z ilegalnimi migranti? Turčija se ne heca, v Evropo bo spustila hordo migrantov!

Turki, kljub koronavirusu vztrajajo, da se bodo rešili ilegalnih migrantov in jih poslali v Evropo.

Grška mornarica preži na ilegalne migrante

Grška mornarica je v zadnjih dneh ujela šest turških ladij, ki so hotele nezakonito na grškw otoke  pripeljati ilegalne migrante. Stanje na grško-turški meji je še vedno zelo kritično zaradi pritiskov 3,6 milijonov migrantov, ki so nastanjeni v turških migrantskih središčih.

Grški mediji poročajo, da je hotelo na ta nelegalen način vstopiti v Grčijo 200 ilegalnih migrantov. Grčija pa kljub vsemu poleg težav z migranti se mora soočiti kot vsaka evropska država z krizo epidemije virusa covid-19. Grške oblasti se uspešno borijo proti zajezitvi virusa covid-19, kar pa ne velja za Turčijo. Država predsednika Erdogana beleži 34104 okuženih prebivalcev Turčije, piše portal Demokracija.

Turčija napoveduje povečanje pritiska na zunanjo mejo EU

Tudi turške oblasti se pripravljajo, da po koncu epidemije z virusom covid-19 spustijo čim večje število ilegalnih migrantov v Evropsko Unijo. ” Ko bo pandemija koronavirusa končana, ne bomo dopustili nobenemu migrantu, da se iz turške grške meje vrne v Pazar, “je povedal turški minister za notranje zadeve Süleyman Soylu.

MG


Povezane objave

Bo država hotel Veter v Rušah, spremenila v azilni dom?

To so nam prikrivali? 17-letni Migrant v Cerknici posilil 78-letno ženico

Na počivališču na Lukovici našli kar 33 migrantov