Odločna ministrica Kustečeva, da si je v DZ prislužila aplavz!

Odločno se je danes postavila za svoja stališča interpelirana ministrica za šolstvo, znanost in Šport Simona Kustec. Ob koncu prvega dela razprave, je doživela še aplavz dela koalicije.

Simona Kustec odločno zavrnila razloge za interpelacijo

Pred nami so ure resnice o dejstvih. Veselim se priložnosti, da bom lahko z dokazi, številkami in dejstvi pokazala kako dobro deluje pa tudi kako odporen je sistem vzgoje in izobraževanja, znanosti in športa v RS tudi v tem korona času. Prav tako pa tudi verjamem, da bo priložnost, da se v državnem zboru jasno in tudi javno začnemo pogovarjati o odnosu, predvsem dela leve opozicije, do vloge žensk v politiki,” je ministrica Simona Kustec povedala v izjavi novinarjem pred začetkom 15 urne razprave o njeni interpelaciji.

V nekoliko čustvenem zaključku odgovora na interpelacijo na govornici državnega zbora je ministrica ponovila, da vse očitke zavrača, “tudi na podlagi dejstva, da kritike mojega dela s strani dela leve opozicije slonijo na mehanizmih, kako žensko utišati, je ne jemati resno, jo poniževati z žaljivkami, ko oziroma če nisi na pravi strani, še posebej, ko gre za žensko v politiki”. Do tovrstnega odnosa in razprave “imam in bom imela ničelno stopnjo tolerance”.

Za zaključek svoje razprave si je prislužila aplavz!

P.M

Povezane objave

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

Vučić žalil Slovence, da so odvratni, Jankoviću pa skočil v objem!