Poglejte kako dobro na RTVS služijo nekateri. Posebej dopisniki in novinarske dvoživke

slika: twitter

Na RTVS radi pojamrajo kako jim gre slabo, kako sedaj, ko so ozko (beri levičarsko) usmerjeni nimajo denarja. A to velja le za peščico. Po levičarsko?

Portal Spletni časopis razkriva plače na RTV Slovenija, kamor spadata tudi oba regionalna programa, skupaj z dopisniki iz tujine, res niso slabe. Je skoraj tako, ko pri zdravnikih. Saj večina v prostem času še malo služi z državo. Posebej pa se plača pozna dopisnikom iz tujine. 

Januarja so dobili številni dopisniki na tujem celo večje plače od premiera Roberta Goloba. Andrej Stopar (ZDA) je dobil kar 7.550 evrov, Vlasta Jeseničnik (Rusija) 7.154, Boštjan Anžin (Srbija) 6.865, Maja Derčar (Nemčija) 6.752 in Mojca Širok, ki poroča iz Bruslja in ki pred Golobom vedno drži kar tri mikrofone, pa dobi mesečno kar 6.598 evrov.

Da se splača delati na RTV Slovenija tudi manjšinske programe, pa kaže na to, da je na štirinajstem mestu odgovorna urednica regionalnega televizijskega programa Koper Mojca Petrič Bužan s 5.485 evri, odgovorna urednica televizijskega programa za madžarsko narodno skupnost Mirjana Lovrić Magyar, pa na 23 mestu s 5.284 evri.

So pa tudi novinarske dvoživke. Taki, ki svoj kruh služijo na nacionalni televiziji, v svojem prostem času pa še delajo malo za državo. Eden takih je vsem dobro znani levičarski “strokovnjak” za Odmeve  Igor E. Bergant s 5.454 evri, ki jih dobi na RTV Slovenija, dodatno pa služi z državo še kot zasebni podjetnik. V času Golobove vlade, kot prikazuje ERAR, je samo od države dobil skoraj 25.000 evrov.

Poseben primer dobrega služenja, za svoj žep, pa je Robert Levstek, odgovorni urednik regionalnega radijskega programa Maribor. Štajersko narečje ne prinaša kakšnega dodatka, čeprav Levstekova plača z 4.016 evri ni slaba. A vseeno on donosno posluje tudi, kot zasebni podjetnik (s. p.) na področju multimedijske produkcije. Po podatki iz Erarja, ki kažejo le prihodke iz javnih virov, je imel v zadnjih treh letih preko 52.000 evrov prihodkov, decembra lani 5.816 evrov. Njegov najbolj zvesti plačnik pa je Univerza v Mariboru.

Nekateri se imajo res dobro. In kdo je rekel da na RTV Slovenija ni denarja?

vir: Spletni časopis

Povezane objave

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

Vučić žalil Slovence, da so odvratni, Jankoviću pa skočil v objem!