Praznik mestne četrti Magdalena. Dogodki za vsakogar nekaj!

Magdalena (nekdaj Magdalensko predmestje) je predel in mestna četrt na desnem bregu Drave. Mestni predel je bil včasih spadal v Občino Maribor-Tabor, danes pa je vključen v enotno mariborsko občino.

Mestna četrt Magdalena je poimenovana po cerkvi svete Magdalene, ki je v njej zagotovo najstarejši spomenik. Prvič je bila župnija Sv. Magdalene omenjena 10. junija 1289 v listini, ki je bila izdana v Mariboru in pečatena s pečatom mesta, listino pa hranijo v Štajerskem deželnem arhivu v Gradcu. Zato je jutrišnji dan, 10. junij označujejo kot praznik Mestne četrti Magdalena.

V teh dneh se bodo zato prav v tej mestni četrti odvijale številne dejavnosti in prireditve, v organizaciji Večgeneracijskega centra Maribor. Že včeraj, v četrtek, 8. junija 2023, je bila na območju Mestne četrti (MČ) čistilna akcija, v društvu Aloja Lidija Breznik je bilo predavanje o Demenci, popoldan pa je bila v prostorih MČ Magdalena, na Preradovičevi 1, otvoritev likovne razstave KUD Angel Besednjak.

Danes, 9. junija 2023, ob 17. uri, vas v MČ Magdalena vabijo na predavanje o zasvojenosti mladih z mediji v pritličje MČ Magdalena, na Preraovičevo 1 v Mariboru. Ob 19. uri, pa vas vabijo na koncert dua Okustični- atrij OŠ Franceta Prešerna.

Jutri v soboto, 10. junija 2023, pa vas vabijo še na pohod s Planinskim društvom Tisa. Zbirališče pred MČ Magdalena.

Čestitamo MČ Magdalena ob njihovem prazniku v imenu našega portala e-maribor.si

Povezane objave

Ljubljanska sramota sredi Ljudskega vrta.

Pogovorno omizje našega portala! Gosta tudi Romana Tomc in Pavle Rupar

Mariborski upokojenci, po protestu, niso hoteli na neokusni prižig lučk v Ljubljani.

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več