Precej klavrna podpora za Stojmenovo Duh. Kdo ji je dal podporo?

Emilija Stojmenova Duh, slika Demokracija

Precej klavno se je končalo glasovanje za Emilijo Stojmenovo Duh. Neverjetno a resnično zanjo niso glasovali v Levici, dobila pa je le dva glasova podpore v SD. Precej sramotno.

Nesposobna “fascikl” ministrica ni bila sposobna odgovoriti niti na en očitek. Iz sebe pa je delala žrtev. Če je nebi podprli poslanci Svobode bi gladko padla. A glavna koalicijska stranka si ne more privoščiti še enega spodrsljaja.

Proti je bilo le 42 poslancev. Od tega 39 iz njene Svobode, dva iz SD in poslanec narodnosti Žiže Felica. Nekoliko presenetljivo ni dobila niti glasu iz Levice, katere poslanci (z izjemo Mihe Kordiša) so prijavili prisotnost v dvorani, glasovali pa niso. Iz SD pa sta prisotnost prijavila in glasovala proti odstavitvi Soniboj Knežak in Jonas Žnidaršič. Vsi drugi niso glasovali, oziroma ji niso dali podpore. Ob poslancih SDS in NSi je bila za odstavitev še Mojca Pašek Šetinc, kar je bilo kar pesenečenje. 

Tako je potekalo glasovanje:

vir: Spletni časopis

Je bila ta klavrna podpora in ne glasovanje Levice ter dela SD pri interpelaciji zato, ker je (kot je sama dejala) Emilija Stojmenova Duh tujka, migrantka in čefurka? Seveda ne. Te neumnosti so zrasle na njenem zelniku. Zanjo niso glasovali, ker je popolnoma nesposobna? Kot je dejala, njena “levičarska” kolegica Mojca Šetinc Pašek: “Razumem kolege poslance iz koalicijskih strank, da danes ali s kislimi nasmeški ali stisnjenih ust ali z odpovedovanjem razpravi, kot kolegi tukaj le v Levici in v SD branite ministrico in to zgolj zato, ker vas k temu veže koalicijska pogodba, toda vsi vemo v tej dvorani s kakšnim ravnanjem imamo opravka.”

 

Povezane objave

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

Vučić žalil Slovence, da so odvratni, Jankoviću pa skočil v objem!