Še neobjavljeni video posnetki s kmečkega punta pri kanalu Co. Kmetje podrli ograjo

zajem slike

Na trasi ob Obvozni cesti  je potekal protest oziroma kmečki upor. Kmetje so proti gradnji spornega kanalizacijskega kanala C0. Poleg okoli 500 ljudi se je uporu pridružilo tudi okoli 70 traktorjev. Slednji so z glasnim hupanjem povedali Jankoviću kar mu gre.

“Če obstaja samo misel, da se lahko kaj zgodi s pitno vodo, imajo lahko vsi Ljubljančani, ki se protesta niso udeležili, slabo vest,” je bila ogorčena ena od Ljubljančank. Ljudje pa, da ne zavedajo dovolj, za kako resno stvar gre. Piše portal24. Odvetnik lastnikov zemljišč je pristojne inštitucije v naprej obvestil, da bodo njegovi klienti, lastniki posameznih zemljišč na področju ježice, katerih zemljišča so bila s strani MOL-a uzurpirana, zavarovali svojo zasebno lastnino. Državni (inšpekcijski) organi, ki bi morali ukrepati so namreč odpovedali.

So pa v javnost pricurljali tudi še ne objavljeni posnetki, ko so se kmetje lotili ograje, ki je bila na njihovi zemlji:

“To je ena najboljših voda, ki jih imamo,” je poudarila nekdanja mestna svetnica Mojca Škrinjar. Škrinjar se že ves čas bori proti gradnji kanala C0. “To je zločin, Janković očitno lahko počne vse,” je bila ogorčena, da početje Jankovića nima nobenih meja. “Ni prav, da se to dogaja, da ne znamo ceniti talnice čiste pitne vode, ni prav to,” je opozoril eden od kmetov, ki je še enkrat poudaril, da je gradnjo treba takoj ustaviti.

Povezane objave

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

Vučić žalil Slovence, da so odvratni, Jankoviću pa skočil v objem!

2 komentarja

radames 18. 03. 2023 - 4:20
Srbski šerif v Ljubljani! Sramota za Slovenijo kot državo!
Darko 18. 03. 2023 - 10:12
Joj, kaj pa če pade avion na kanalizacijo blizu pitne vode 🤔😳.
Dodaj komentar