V Ljudskem vrtu čustveno ob slovesu Tavaresa. Župana izžvižgali.

slika, zajem zaslona - SK1

Zamenjal je osem trenerjev in bil vse do konca drugega trenerskega obdobja Darka Milaniča prva violina mariborskega napada, Marcos Tavares!

Poslavlja se legenda Marcos Tavares

Tavares je rekorderpo številu tekem v vlogi mariborskega kapetana. Prvič si je trak, ki je sploh v nogometu izrednega pomena, nadel oktobra 2009, ko ga je dobil iz rok dotedanjega kapetana Zorana Pavlovića. Marca 2011, ko se je ob Matjažu Keku, Herbertu Klančniku, Bojanu Prašnikarja, Stipetu Balajiću, Marku Simeunoviću, Mladenu Kranjcu in preostalih velikanih iz zgodovine kluba znašla tudi njegova podoba, je postal legenda.

V Slovenijo je Tavares prišel kot popoln neznanec. Tujec, ki se je znašel v državi, za katero pred tem nikoli ni niti slišal. Morda le za njenega do takrat najbolj znanega nogometaša, ki ga je tudi pripeljal k nam. Maribor, ki je sprva prinašal desetkrat manjši zaslužek od tistega, na katerega je bil vajen prej, je videl le kot odskočno desko, s katere se bo odrinil na veliko donosnejši nogometni oder.  Po težkem otroštvu in žarku slave, ki je pozneje posijal nanj, je bil na dnu. Tik pred tem, da se dokončno preda razvadam, alkoholu, ženskam in razvratnemu življenju, ki so ga pripeljale na rob kariere. Potem pa se je začelo. Nizal je gole enega za drugim, imel je neverjetni občutek za žogo. Postal je ljubljenec občinstva.

Zdaj je tukaj že 15. leto in ne namerava oditi. Dobil je slovensko državljanstvo, se naučil slovensko in se že dolgo časa nazaj odločil, da se bo tukaj s svojo številčno družino ustalil. V Maribor se je zaljubil in obratno. Maribor se je, morda še bolj, zaljubil vanj.

Na slovesu se je danes v Ljudskem vrtu zbralo okoli 10.000 ljudi. Pred tekmo z Aluminijem pa je potekala tudi slovesnost v čast Marcosa. V Maribor je prišla njegova cela družina iz Brazilije, zahodno tribuno pa so poimenovali prav po njem. Iz rok župana Saše Arsenoviča, pa je Tavares dobil tudi pečat mesta Maribor.

slika, zajem slike

Je pa neprijetne žvižge in negodovanje doživel mariborski župan Saša Arsenovič, ki se kljub morebitnem napadu na mladoletno osebo, še vedno oklepa županskega mesta.

 

Povezane objave

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

Veselo in prijateljsko vzdušje na srečanju Podravske regije SDS v Račah

Razgrajal po trgovini in se podelal. Policisti so ga odpeljali