Valentin Areh: “Miša Molk laže?” Za nič dela je prejemala kar 4800 evrov plače?

Miša Molk, slika twitter

Po tem, ko je Miša Molk v enem izmed člankov jokala, kakšen šok je doživela na RTV Slovenija, se je oglasil Valentin Area, ki je bil takrat del vodstva RTV Slovenija in dejal, da Molkova laže.

Ahera so namreč zbodle besede, da so oddajo Z Mišo ukinili “brez kakršnegakoli argumenta« in da je »to bil šok – ker mi tega ni nihče sporočil, nihče utemeljil”. Njena izjava pa ne drži, je za Slovenske novice sporočil Areh.

“Žalosti me, da nekoč ugledna televizijska osebnost, ki smo jo na zaslonih pred 30 leti vsi radi spremljali, v javnosti daje lažne izjave,” je pisal Areh. Pojasnjuje, da je imela njena oddaja zelo slabo gledanost, kljub temu da se je med epidemijo koronavirusa gledanost večine oddaja, tako Areh, povečala. 

»Odločili smo se, da število oddaj Z Mišo povečamo. Upali smo, da bo tedenska oddaja bolje sprejeta med gledalci, hkrati pa bo morala Miša Molk ustvariti več kot 10 intervjujev, saj je prejemala plačo z dodatki v višini skoraj 4800 evrov bruto.«

Areh ji je na sestanku dejal, da jo zaradi izkušenosti želi več videti na televiziji. Ponudil ji je tedensko oddajo, ki bi jo uvrstili v Programsko produkcijski načrt za leto 2022. Miša Molk se s tem ni strinjala in trdila, da bi bila preveč obremenjena. Areh ji je dejal, da v Sloveniji, Evropi in v Ameriki ni televizijskega novinarja, ki bi naredil samo 10 intervjujev na leto in prejel plačo vrtoglavih 57.600 evrov. Aheh je Miši vseeno ponudil kompromis in ji ponudil  naj pripravi oddajo Z Mišo vsakih 14 dni, torej približno dva intervjuja na mesec, ker bodo morali drugače oddajo ukiniti.

No trmasta Miša, očitno ni hotela delati več in je Arehu kasneje napisala pismo, v katerem je sporočila da bo naredila le deset intervjujev na leto in nič več ter da dobro ve, da njene oddaje ne bodo ukinili. No mesec dni kasneje oddaje na TV Slovenija ni bilo več. Je pa Miša vseeno prihajala v službo in ni praktično nič delala ter prejemala plačo z dodatki v višini 4800 evrov. Prejemala je celo dodatek za nočno delo (čeprav ponoči ni imela dela).

S tem, ko Miša Molk trdi, da ji nihče ni sporočil, da bo njena oddaja ukinjena, in da ji nihče tega ni utemeljil, je jasno, da načrtno in zavestno laže, je še zapisal Valentin Areh za Slovenske novice.

 

Povezane objave

Poleg stranke SDS, tudi Rupar s predlogom za referendum!

Poglejte kako mariborski nestrpnež žali udeležence napovedanega četrtkovega shoda

Tako deluje leva demokracija. Z vsemi topovi nad Pašek Šetinc, Kordišu najnižja plača poslanca

3 komentarji

Darinka 18. 05. 2023 - 9:47
Hvala g. Arehu za iskrenost.
BOBUBOB 18. 05. 2023 - 12:48
Slovenija je polna takih voluharjev. Kdo jih bo torej lovil? Nihče !
mona lisa 18. 05. 2023 - 15:21
Zakaj se mrho še gleda na televiziji. Je že zdavnaj za penzijo.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več