Žan Mahnič: “Tako protislovenske vlade še nismo imeli!”

Žan Mahnič

V parlamentu je završalo. Kot smo že poročali, vlada z novim  odlokom želi omejiti in otežiti izvedbo veselic in ostalih kulturnih prireditev.

Predlog nove uredbe naj bi prav tako jasno opredeljeval največje število prireditev zunaj prireditvenega prostora, ki se lahko izvedejo na istem kraju v koledarskem letu in trajajo tudi ponoči: »S predlogom uredbe je število tovrstnih prireditev 18 na leto. 

Uredba se nanaša na vse shode ali prireditve, ki potekajo na prostem. Ne velja za shode ali prireditve v objektu, namenjenem športnim ali drugim javnim prireditvam, ki v skladu s predpisi s področja varstva okolja pridobijo pravnomočno okoljevarstveno soglasje ali sklep o predhodnem postopku. 

Ob tem, je vladna uredba poskrbela za razburjenje v opozicijskih vrstah in številnih društev, ki se ukvarjajo s prireditvami. Bojijo se, da bi nova uredba povzročila povišanje stroškov in otežila administrativne postopke, to pa bi lahko negativno vplivalo na zbiranje finančnih sredstev za gasilska društva ter druge organizatorje. Upravičeno jih skrbi, da bi bili nekateri deli nove uredbe neizvedljivi. 

Na uredbo se je odzval tudi poslanec SDS, Žan Mahnič, ki je zapisal: “Na gasilskih veselicah se posluša, poje in pleše na slovensko narodnozabavno glasbo, popije kakšno pivo ali vino in je meso. Skratka, veselice predstavljajo vse, kar je pristno slovensko in gre tako Svobodnjakom in 8. marcu na živce, zato jih želijo birokratsko otežiti oz. ukiniti. Najprej jih je motila salamijada v Sevnici, sedaj gredo nad vse. Tako protislovenske vlade še nismo imeli!”

Kdaj bo konec te svobodnjaške norije?

 

Povezane objave

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

Vučić žalil Slovence, da so odvratni, Jankoviću pa skočil v objem!

3 komentarji

Dieta 26. 03. 2024 - 11:02
He,he,he, debeloglavi ima pred nosom korupcijo v svoji stranki, pa okrivlja druge za odtok denarja....
marker 26. 03. 2024 - 14:54
Našim levičarjem gredo najbolj na živce obiskane domoljubne veselice članov in podpornikov SDS po celi Sloveniji, kjer se vrti domača glasba in vihrajo slovenske zastave. Levičarjem na njihovih srečanjih prepevajo samo pevci in pevke z Balkana, od zastav je pa sta najbolj cenjeni tista z zvezdo in še mavrična. Seveda pa so jim trn v peti tudi shodi upokojencev in protesti pred magistratom.
Dado 27. 03. 2024 - 4:49
Dado: "Tako butastega, primitivnega in prostaškega poslanca kot je Mahnič še nismo imeli.." No, saj tu je še njegov šef in celotna SDS stranka, ki so itak vsi isti...
Dodaj komentar