Imamo podrobnosti o smrti 6-letnika v vodnem parku Term Ptuj

V soboto se je Termah Ptuj zgodila tragedija. Reševalci so iz vodnega parka pomagali 6-letnemu dečku, a je ta umrl v bolnišnici. Mariborski policisti tako preiskujejo sum povzročitve smrti iz malomarnost. Kaj se je zgodilo? Imamo podrobnosti.

Zgodilo se je okoli poldneva. »Reševalci iz vode na bazenu so nudili poškodovani osebi prvo pomoč do prihoda reševalcev Nujne medicinske pomoči Ptuj, ki so jo nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj,« je sporočila Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, s Policijske uprave Maribor pa so sporočili, da je deček v bolnišnici umrl.

Znano je, da naj bi v omenjenem vodnem parku potekala otroška rojstnodnevna zabava, za katero so v organizaciji Term Ptuj skrbeli animatorji in vaditelji tamkajšnjega plavalnega kluba. Po neuradnih informacijah s kopališča naj bi se zabava, na kateri naj bi bilo okoli deset otrok, bližala koncu, nekaj otrok naj bi se še spuščalo po toboganu, s katerega je nesrečni deček prišel negiben, po pristanku v vodi pa se je začel utapljati.

slika: bralec Slovenskih novic

O dogodku je bil obveščen Inšpektorat RS pred naravnimi in drugimi nesrečami. Dežurni preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo, ki bo pokazala, ali je deček, ki naj bi bil plavalec, izgubil zavest zaradi morebitnega udarca ali poslabšanja zdravja.

Uredništvo portala e-Maribor.si družini in svojcem izrekamo iskreno sožalje.

Vir: Slovenske novice

Povezane objave

SDM nad 8. marec zaradi financiranja referenduma iz tujine. Ti pa žaljivo nad SDM?

Iz stanovanja Roberta Goloba se razlega glasna balkanska glasba?

Hadžib bi v naših šolah dovolili, razpela na steni pa ne?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več