Kdo vse se grebe za predsednika Slovenije?

Gneča pred predsedniškimi volitvami je precejšnja. Še posebej se na levi odvijajo posebni rituali, komu se je najboljše dobrikati. 

Gneča za predsednika države

Javno nastopanje nekdanjega predsednika vlade Mira Cerarja mlajšega, po mnenju mnogih najslabšega predsednika v zgodovini Slovenije, sodi tudi v kategorijo tako imenovanih “propadlih politikov”, a Miro bi rad postal tudi predsednik Slovenije. No včeraj je namreč podprl stavkajoče na RTV. Sicer pa je na levi strani kar precejšnja gneča. 

Po raziskavi Dela, je najbolj popularna odvetnica in nesojena direktorica RTV Nataša Pirc Musar, katera kar (ne)uspešno bere tudi naš portal e-maribor.si, kateremu pravi kar satelit stranke SDS, a še vedno ji včasih ponagaja ime našega portala. Saj se bo navadila, do naslednjič, ko se ji bo ob imenu našega portala spet zataknilo.

In če smo že pri satelitih. Levosučni mediji, bodo v času do predsedniških volitev plasirali, eno in edino. Marto Kos, ki po raziskavi dela diha za ovratnik Musarjevi. Prav zanima nas, katera lahko Sloveniji naredi več škode? V igri za predsednika, naj bi bil še prej omenjeni Miro Cerar, ki močno zaostaja, pa prof. dr. Ernest Petrič, nekdanji ustavni sodnik, ki Cerarju tudi močno diha za ovratnik. Tu je še ena marioneta politike Igor Zorčič, nekdanji predsednik Državnega zbora, kateremu se je odrekel celo Golob in nekje zadaj sta izgubljena še nekdanja Evropska komisarka Violeta Bulc in župan Kočevja Vladimir Prebelič.

Ob tem še ena podrobnost, ki jo razkriva portal Požareport. Miro Cerar danes govori o potrebi “depolitizacije” državne televizije. Kot predsednik vlade in takrat vladajoče stranke SMC je namreč poskrbel, da je med njegovim mandatom programski svet RTV večinsko (beri: 2/3) obvladovala tranzicijska levica. Na čelo nadzornega sveta RTV je postavil, iz kvote SMC, Andreja Graha Whatmougha, danes generalnega direktorja RTV, katerega odstop zahtevajo stavkajoči novinarji – ob podpori Mira Cerarja?! Pa naj razume, kdor more.

Povezane objave

IZREDNA NOVICA! Neuradno! Z vrha NIJZ odstopil Milan Krek!

SDS vložila dovolj podpisov za razpis referenduma o vladi!

DZ zavrnil predlog SDS za referendum o RTV. Tega je napovedal Vili Kovačič

1 komentar

Nata 25. 05. 2022 - 3:04
No, saj izgleda, da nihče niti ne želi, da bi MI razumeli!! Na čelo države pa se res ne bi smelo postavljati ljudi, ki tako odkrito, kot tile dve ženski podpirata levake!!!!
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več