/KOLUMNA/ Tim Rauter: Uničiti ugled Slovenije, samo zato, da Janševa Vlada pade?

Tim Rauter

Kolumna, piše Tim Rauter

NON-PAPER – NEOBSTOJEČE PISMO KI RAZDVAJA

Tim Rauter

Republika Slovenija bo v drugi polovici letošnjega leta prevzela predsedovanje EU. Čaka nas mnogo izzivov, ki so v Evropi in onkraj prisotni že desetletja, ter tisti drugi, ki so se komaj pojavili. Zavist prepletena z intrigo, obdaja politike, slovenske stranke ter medije, ki bi si želeli vzeti svoj kos torte, ampak niso poleg, zaradi prehitro vržene puške v koruzo. Zato so že lani, dokaj kmalu, začeli proizvajati nevarne mešanice, z imenom depeše Evropski Uniji. Od takrat naprej mečejo bombice Vladi RS pod noge praktično vsak dan.

Citat ministra Anžeta Logarja: »Streljate vsepovprek, ker mogoče pa le kdo pade?«, še najbolje opiše dejanja ter delovanje opozicije in njihovih medijev. Pa bo njihov cilj res uresničen – uničiti ugled Slovenije, samo zato, da Janševa Vlada pade?

Kot že omenjeno, vse se je začelo že zelo rosno lani, takoj po zaprisegi 14. Vlade RS. Medtem, ko so ministri ter predsednik bili hudo bitko s novim korona virusom, so se mediji, ter opozicija že pripravljali za prvo zunanje politično umetno bombo. Ko je minister za zunanje zadeve lani poslal poročilo o delovanju slovenskega pravosodja, se je levici popolnoma zmešalo. Namreč, bila so navedena dejstva, za katera niso želeli, da Evropska Unija izve. Zato so mediji začeli širiti lažne novice.

Leta pred tem smo lahko celo na nacionalki ali na večernih poročilih izvedeli grozote, ki se dogajajo v slovenske sodstvu, ki deluje kot mafijski organ. Kar naenkrat se je vse že prej povedano »pozabilo«, da so mediji lahko planili v ofenzivo. Delali so prispevke, članke ter kolumne kako je pravosodje pošteno. Vse to se je zdelo tragikomično, prav vsem, ki vsaj malo spremljajo novice in imajo spomin.

Ker so to taktiko s skoraj 10 velikimi poskusi, ki so morebiti škodile ugledu Slovenije, izpopolnili, so tokrat skoraj zadeli center tarče (ali pač). Tako imenovani non-paper, ki ga ni videla niti Evropska Unija, kot balkanske države, se je nenadoma pojavila kar v rokah portala Necenzurirano, ki se je popolnoma naključno ustanovilo, tik pred zaprisego trenutne vlade lani. A o portalu Necenzurirano raje nebi, da se kolumna ne umaže preveč.

Naj nadaljujem. Ta (neobstoječa) listina naj bi imela načrt za dokončen razpad Jugoslavije. Bosna in Hercegovina bi se silovito skrčila, saj bi nekatere dele države dobili Hrvaška ter Srbija. Albanija bi tudi prevzela skoraj polovico Severne Makedonije ter bi si razdelila Kosovo s Srbijo. In zanimivo, ravno Tanja Fajon je bila prva, ki je obsodila Janšo in Pahorja, ter obema namignila, naj odstopita. Nekaj dni po objavi te lažne novice, so množični mediji kar naenkrat potihnili. Zakaj? Ker se je razkrilo njihovo zaroto do potankosti, so želeli vse skupaj pomesti pod preprogo, poleg »strašnih« depeš.

neobstoječi in lažno plasirani zemljevid

Čeprav se zdi, da je bil ugled Slovenije v zadnjem letu, sploh pa v  preteklem tednu zamajan v tujini, dejstva nakazujejo drugače. Politiki ter diplomati, ki vsakodnevno spremljajo dogajanja, točno vedo, da je to še en spin levice, da bi vlada le končno padla. To je bil šov za Slovenske volivce v upanju, da se bodo še ostali uprli trenutni vladi. Ampak ta nevarna zarota je bila razkrinkana kot slab plagiat Borisa Kobala. Pa vsi vemo, kje je Kobal končal.

Tim Rauter

Povezane objave

Kolumna: Tim Rauter: “Fašistoidna narodno zabavna glasba?”

Kolumna, Tim Rauter, Slovenska Palestina.

Kolumna Tim Rauter: Leve prevare twitter računov

1 komentar

Nata 28. 04. 2021 - 14:49
+ + + + + dobro napisano!!
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več