Končno se bo začelo! Danes sojenje Ludviku Tomšiču, zaradi poziva k uboju Janeza Janše!

Zaradi javnih pozivov k umoru Janeza Janše (SDS) na protestih pristašev levo sredinski strank ob nastajanju prejšnje vlade je za danes sodnica Jerca Oblak znova sklicala glavno obravnavo proti Ludviku Tomšiču. Piše spletni časopis.

Sojenje je prejšnji mesec preložila po prošnji zagovornice Tomšiča odvetnice Tatjana Sitar zaradi, kot so pojasnili iz sodišča, “opravičljivega razloga za izostanek z glavne obravnave na njeni strani”. Na sodišču je Tomšič zaradi javnega pozivanja: “Janšo je treba samo ubit, pa nič drugega. Dela zgago 30 let, porkamadona.” Takšne in podobne pozive k nasilju nad političnim voditeljem je dalj časa ponavljal in jih izrekal tudi v kamero Vladimirja Voduška.

Zanimivo je da so se pri tem pozivu proč obrili tudi, predvsem levi mediji. Med njima največje POP TV in RTV. Tam te izjave niti  niso obsodili, kot očiten primer sovražnega govora. Tudi veliko število natisnjenih plakatov na protestih ob petkih s pozivi k smrti janšizmu niso levih medijev motili.  Na levi politični strani so celo pojasnjevali, da je smrt janšizma, h kateri pozivajo, mogoče doseči brez fizične eliminacije pristašev Janeza Janše.

Danes, ko je stvar obrnjena, ko protestirajo (MIRNO!!!) upokojenci, medicinske sestre, gasilci in še kdo, pa se levi mediji trudijo očrniti posameznike protestov, na največji (levi) televiziji POP TV, celo poizvedujejo, kdo so organizatorji prevozov ljudi na shod. Toliko o tem!

 

 

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

3 komentarji

radames 24. 02. 2023 - 4:05
Nekdo, ki je grozil Borutu Pahorju, ko je bil predsednik države, je dobil 11 let zapora. No, to je referenca! Zgledujete se po njej, tovariši sodniki!
Darinka 24. 02. 2023 - 6:27
SEM ZELO VESELA, ČE JE TO RES. NIKOMUR SE NE SM E GROZITI Z UMOROM NE LEVIM NE DESNIM. TUDI MARCEL ŠTEFANČIČ, KI JE NAPISAL ZA SODNIKA ACCETA NAJ SE JEBE, KER N I ODLOČIL O RTV KOT BI SI ON PRIČAKOVAL BI MORAL DOŽIVETI SANKCIJE. PRITLEHEN PRIMITIVIZEM NA RTV JE ŽE PREDOLGO PRISOTEN. NO SICER PA UPAM, DA GA NA TV N E VIDIM O VEČ.
ivanka ponikvar 27. 02. 2023 - 6:06
in kakšna je bila obsodba tomšiča v petek.
Dodaj komentar