Nina Krajnik: “Jaša Jenull dela definicijo fašističnega spektakla?”

Nina Krajnik, posnetek zaslona

Tokratna oddaja Arena na TV Slovenija, je govorila o kapitalu, delu in kulturnem aktivizmu. V temi, ki sta se jo dotaknila gosta Nina Krajnik in Milček Komelj pa je bilo govora tudi o  Svetlani Makarovič in njenem vdoru na Prešernovo proslavo.

Slovenija je 8. februarja praznovala slovenski kulturni praznik. A namesto, da bi se pogovarjali o Prešernu in njihovih nagrajencih, je vso slavo vzela Svetlana Makarovič, katero ni na prireditev nihče povabil. Ta je na koncu prireditve celo prišla na oder in odrecitirala neko svojo pesem, čeprav je bilo prireditve že zdavnaj konec. In na njeno nekulturno gesto, dobila v celo aplavz. Pri tem pa je najbolj absurdno prav to, da jo je na odru spremljal levičarski aktivist, ki ga poznamo iz petkovih protestov Jaša Jenull.

V oddaji Arena je bilo govora tudi o protestu, ki ga je pred nedavnim organiziral Jaša Jenull, a ne proti vladi, tudi ne proti ministru za zdravje, pa čeprav je bila to tako imenovana stavka pacientov. Zagotovo takega shoda v zgodovini Evrope še ni bilo. Prav na to je opozorila Nina Krajnik, kar pravi, da je zanimiv fenomen. In poudarila, da če protest ni usmerjan proti tistim, ki imajo moč in oblast v državi, potem imamo šolsko definicijo fašističnega spektakla.

video: RTV SLO

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.