Slovenija umika žice z državnih meja? Migranti imajo prosto pot.

Golobova vlada se očitno trudi, da Slovenija postaja velika multi kulti država vseh mešanic rase, barve in vere. Neovirano bodo k nam spet lahko prišli migranti.

Saj ni res pa je. Kot poroča portal 24.si, Slovenija umika žico z meje s Hrvaško. V nekaj dneh bo tudi pripravljen operativni načrt. “Odprava začasnih tehničnih ovir je ena od prioritet te Vlade”, so po pisanju srbske tiskovne agencije Tanjug potrdili na Ministrstvu za notranje zadeve. Prav tako so še dejali, da bo v nekaj dneh pripravljen in potrjen tudi operativni načrt za omenjena dela.

Po podatkih Ministrstva za notranje zadeve ima naša država na meji s Hrvaško 135.372 metrov panelne ograje ter 60.595 metrov posebne rezilne žice. Slovenija je za njeno postavljanje do sedaj, po podatkih hrvaške tiskovne agencije Hina, porabila 23,25 milijonov evrov, za njeno vzdrževanje pa še dodatnih 3,6 milijona evrov.

Slovenija je žico na meji s Hrvaško začela postavljati l. 2015, ko je bila država soočena z izjemnim pritokom migrantov na svoji južni meji. Namestila je enako žico, kot je nameščena na meji Madžarske s Srbijo in Hrvaško, uporabljajo jo tudi Španci, ki na tak način preprečujejo vstop ilegalnim migrantom iz Afrike. Seveda pa migrantski tokovi še zdaleč niso končani. Policisti še vedno dnevno ujamejo veliko ilegalnih migrantov. Kaj to pomeni za prebivalce obmejnih občin, raje ne pomislimo.

Kako bodo pristojni organi v prihodnje preprečevali prehode meje nelegalnih migrantov tam, kjer je bila do zdaj nameščena omenjena žica, zaenkrat pristojni še niso pojasnili. 

Povezane objave

GROŽNJA! Borisu Tomažiču nekdo hoče streči po življenju. Ustrelil bi ga v srce.

Dobili smo muzej o spolno prenosljivih okužbah, čakamo le še muzej o radiatorjih?

V SDS proti nedopustnemu projektu izgradnje vetrnih elektrarn na Pohorju!

2 komentarja

Gudič Luka 10. 06. 2022 - 12:28
"Policisti še vedno dnevno ujamejo veliko ilegalnih migrantov. Kaj to pomeni za prebivalce obmejnih občin, raje ne pomislimo." Novinarji zakaj strašite in pišete bučke?? Jaz živim ob Kolpi, ob ograji in mi tamkajšnji ljudje komaj čakamo da se ta j*** ograja odstrani... upam da bo zdajšnja vlada bolj resna okol tega. Migranti so in jih ni..kakor kdaj. Itak pa je ograja sama po sebi đabe ker ni vsepovsod postavljena, je odklenjena, je poškodovana, se jo prepleza itd. Glavno da kazi našo Kolpo in normalen dostop do nje..
Bojan Pavelsek 10. 06. 2022 - 10:35
Prej kot bo odstranjena ograja na meji, prej bo Gibanje Svoboda dobilo več strokovnega kadra. Želim, da PV dobi čim več novih sodelavcev.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več