Evroposlanka Tanja Fajon se poslužuje sovražnega govora?

slika: Politikis

Tanja Fajon deli slovensko javnost

Nastopi poslanke SD Tanje Fajon v Evropskem parlamentu so bili že večkrat kontroverzni in so delili slovensko javnost, v manj kot treh mesecih je Tanja Fajon dvakrat ostro napadla Slovensko demokratsko stranko, njenega predsednika in sestrske stranke SDS. Tokrat pa je v Evropskem parlamentu na plenarni seji govorila v kontekstu sovražnega govora in nasilja ter je poskušala iz politične klime v Sloveniji potegniti nekatere zaključke, ki so alarmantni.

Nismo pričakovali, da bi si dovolila na odprti sceni tako govoriti in tako obtoževati Slovensko demokratsko stranko. Najprej je predsednika SDS Janeza Janšo skupaj s Salvinijem in Orbanom označila za naciste, nato je govorila o financiranju politične kampanje SDS s strani madžarske stranke Fidesz, kar je seveda popolna laž. Madžari so po ekonomski oziroma podjetniški logiki vstopili v televizijo Nova24TV in za nikakršno financiranje politične kampanje ni šlo. To, kar je počela, so bila obrekovanja, laži in lahko bi rekli tudi sovražni govor, je za Politikis povedal Milan Zver.

Poslanka Fajonova bi se lahko spomnila sovražnega govora, ki je prihajal z njihove, to je leve strani. »Na primer, nekatere naše kolege so preganjali nazaj v Barbarin rov, grozili so kolegu Logarju, nenazadnje večkrat celo predsedniku stranke Janezu Janši,« je še poudaril dr. Zver. Evropski poslanec je še ocenil, da bi se morali o obtožbah, ki jih je v Evropskem parlamentu na plenarnem zasedanju proti SDS izrekla Tanja Fajon izreči organi stranke in po potrebi sprožiti  tudi ustrezne sodne postopke proti njej.

Mogoče pa bo le zmagal razum pri ljudeh, da bodo povedali svoje na volitvah in Tanje Fajon ne bodo spustili več v Evropski parlament.

M.G.