Fotografija je simbolična. (foto: informativa.ba)

Da se je ob meji zgodil incident, ko so migranti kamenjali 11-letno deklico smo prvi poročali tudi na našem portalu. A predvsem levičarski mediji, so zgodbo, katero je potrdila tudi policija povedali po svoje in na laž postavili 11-letno deklico.

Preberite tudi: Nov incident! Migranti s kamenjem obmetavali deklico na kolesu!

Policisti potrdili zgodbo deklice

Ob tem je nujno poudariti, da so slovenski policisti potrdili, da so v četrtek, 6. junija popoldne, dobili prijavo napada na 11-letno deklico, v katero naj bi migranti metali kamne. Poročali smo, da je do napada prišlo, ko se je deklica čez Žabovico vračala domov s kolesom. Pri mostu je bila skupina migrantov, ki jo je pričela obmetavati s kamenjem in jo dvakrat zadela v roko. Deklica je zbežala k prijateljici, njeni starši pa so poklicali policijo. Na žalost pa policisti ilegalnih migrantov, kljub pregledu celotnega širšega območja, tudi s pomočjo službenega psa, niso več našli.

Se je pa v bran deklici postavil župan Ilirske Bistrice Emil Rojc (SD), ki je poudaril, da občina Ilirska Bistrica zelo občuti negativne vplive nezakonitih migracij, ki so posledica premajhnega števila policistov na slovensko-hrvaški meji. “Ni prvič, da sem na spletu naletel na nesramno namigovanje in tudi direktne obtožbe, da si je deklica, ki je prijavila policiji, da so jo neznanci na Žabovici v Ilirski Bistrici obmetavali s kamenjem, zgodbo izmislila. Z otrokom sem se osebno pogovoril in ji verjamem,” pravi Rojc.

Kako naj takšnim medijem, ki na laž postavljajo otroka, sploh lahko verjamemo?

M.G.