SLIKA: nova24tv in STA

Znani slovenski pisatelj, pesnik, dramatik in igralec Andrej Rozman Roza se očitno zelo rad družbenopolitično aktivira, če lahko ob tem promovira levičarske ideje, oz.kot bi lahko dejali neumnosti.

Protest proti podnebnim spremembam, politično motiviran

Neumnost brez primere, se je zgodila, ko je nastopil kot govorec na petkovem protestu za “podnebno pravičnost” v Ljubljani Andrej Rozman Roza. Shod je izrabil za politično obračunavanje s prvakom SDS Janezom Janšo. Janša, Tony Blair in še nekateri drugi naj bi bili po prepričanju Roze krivci za trenutno stanje, ne pa leve stranke, ki večino časa obvladujejo slovensko državo. Pa razume naj, kdor more.

So se pa na tako neumnost odzvali na družabnih omrežjih:

Roza, zaslužkar iz proračuna

Se pa taki, ki obračunavajo z Janšo in se igrajo svetnike ponavadi financirajo iz državnega proračuna in seveda tudi pri Rozi ni nič drugače. Največ priliva je v obdobju od leta 2006 pa vse do danes prejel s strani Javne agencije za knjigo Republike Slovenije (20.724,33 evra), Mestnega gledališča ljubljanskega (13.711,07 evra), Lutkovnega gledališča Ljubljana (12.500,03 evra) in Slovenskega mladinskega gledališča (12.120 evrov). Piše Nova24tv.si Kaj je Rozi obljubila levica, za neumnosti, ki jih je delil otrokom, pa nam ni znano.

Danes je napovedan lep in sončen dan. Kako tudi ne, saj je zanj verjetno kriv Janez Janša.

M.G.