Z obnovo Sodnega stolpa se očitno ne mudi, pravi župan Arsenovič?

Razpis za Sodni stolp je končan, a obnove še ne bo

usodna Sodnega stolpa ostaja negotova. Na mariborski občini so odprli prijave na razpis za obnovo Sodnega stolpa. A dela na več kot 700 let starem kulturnem spomeniku, v katerem prirejajo kulturne dogodke, se ne bodo začela še nekaj mesecev. Baje se uradnikom na občini nikamor ne mudi. Pogodbo namreč lahko podpišejo šele po sprejetju občinskega proračuna, predvidoma konec aprila.

Sodni stolp, v katerem gostuje tudi Festival Lent, bo tudi po obnovi namenjen kulturi. V pritličju bodo uredili večnamensko prizorišče z odrom, sanitarije in garderobo. V prvem nadstropju pa bo prostor za prireditve, razstave in sprejeme. S prebojem zazidanih vrat bodo Sodni stolp povezali z avditorijem na prostem Lutkovnega gledališča.

Vrednost obnove je ocenjena na skoraj 800 tisoč evrov, v 80-ih odstotkih jo želijo sofinancirati z evropskim denarjem. Spet se vse ustavi pri denarju. Ker država očitno ne bo pomagala, je ša dobro, da je tu Evropa. Izvajalec bo imel za delo 10 mesecev časa, prometnih zapor na Lentu pa v tem času ne bo.

M.G.