Pri SDS potrdili kandidate za Evro poslance. Nekaj presenečenj!

slika: SDS

Lista je močna, sestavljena iz sposobnih kandidatov. Cilj bo ohraniti Evropsko unijo takšno, kakršna je bila spočeta, je dejal Evropski poslanec Milan Zver.

Skupna lista pomladnih strank SDSa in SLSa

V poslovni stavbi SMELT je potekala predstavitev liste kandidatov za Evropski parlament na letošnjih evropskih volitvah, ki bodo 26. maja 2019. Na letošnje volitve se Slovenska demokratska stranka odpravlja skupaj s Slovensko ljudsko stranko.

Kandidati skupne liste SDS in SLS so:

1.Milan ZverDr. Milan Zver se je rodil 25. maja 1962 v Ljubljani.Osnovno šolo je obiskoval v Destrniku, gimnazijo pa na Ptuju. Leta 1982 se je vpisal na Fakulteto za sociologijo, politične vede in novinarstvo na ljubljanski univerzi. Diplomiral je leta 1987 in se kot mladi raziskovalec zaposlil na isti fakulteti, kjer je vpisal magistrski študij.
2.Romana TomcRomana Tomc se je rodila 2. november 1965 v Ljubljani. Po izobrazbi je univ. dipl. ekonomistka.  Danes je poslanka v Evropskem parlamentu in članica Evropske ljudske stranke, kateri pripada Slovenska demokratska stranka.
3.Patricija ŠulinPatricija Šulin se je rodila 25. novembra 1965 v Šempetru pri Gorici. Prihaja iz Trnovega pri Gorici. Po izobrazbi je univ. dipl. organizator dela. Po zaključku šolanja na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju, je pripravništvo in prve delovne izkušnje nabirala v Meblu v Novi Gorici v kadrovski službi, ter bila nato nekaj časa samostojna podjetnica s trgovinsko dejavnostjo.
4.Franc BogovičFranc Bogovič je leta 1984 diplomiral iz agronomije na Višji agronomski šoli na Univerzi v Mariboru. Kot kmetijski pospeševalec in vodja kooperacije je bil zaposlen v podjetju Agrokombinat Krško, zatem pa je ustanovil in 8 let uspešno vodil družinsko podjetje.
5.Franc KanglerFranc Kangler se je rodil 8. julija 1965 v drugem največjem slovenskem mestu Mariboru. Osnovno šolo je obiskoval in zaključil v Dupleku pri Mariboru. Šolanje je nadaljeval v Tacnu, kjer je uspešno zaključil policijsko šolo
6.Alenka ForteAlenka Forte (r. 7. 9. 1957) je osnovno šolo obiskovala v Trbovljah, na Koroški Beli in na Bavarskem v Nemčiji , kjer je 1978 opravila splošno maturo na gimnaziji v Freisingu. Študij medicine je končala 1987 na Medicinski fakulteti v Ljubljani in pridobila naslov doktorica medicine.
7.Davorin KopšeDavorin Kopše se je rodil 8. novembra 1963 na Ptuju. Leta 1999 je zaključil višješolski program na Fakulteti za upravo v Ljubljani, pet let kasneje pa še visokošolski program. Leta 2007 je na Fakulteti za menedžement v Kopru zaključil še prvostopenjski univerzitetni študijski program.
8.Alja DomjanOdraščala je v Radencih, gimnazijo je obiskovala v Murski Soboti, nato pa jo je študijska pot pripeljala v Ljubljano. Tekom študija na programu Politologija–analiza politik in javna uprava, ki ga je uspešno zaključila leta 2013, je pridobila temeljna politološka in javno upravna znanja, razvila razumevanje analize javnih politik in njene uporabe pri praktičnem poteku v odločevalskih procesih.

Janez Janša: Aktualni politični trenutek tako v Evropi kot v Sloveniji pa tudi način volitev poslancev iz Slovenije v Evropski parlament narekujeta združevanje sorodnih političnih sil in težnje po normalni Sloveniji ter Evropi varnosti, svobode, miru in blaginje.

slika: SDS

PECO