Slika: FB profil Andreja Šiška

Šiško na evropske volitve

Andrej šiško, ki se bo letos podal na Evropske volitve bo prihodnji teden na mariborskem okrožnem sodišču, kjer ga čaka  predobravnavni narok.

Vodja Štajerske varde Šiško je v priporu od 12. septembra lani, saj naj bi bilo iz objav z zborovanja Štajerske Varde v začetku septembra v bližini Apač razvidno, da je pozival k strmoglavljanju najvišjih predstavnikov države.

V Gibanju Zedinjena Slovenija sicer napovedujejo kandidaturo na majskih volitvah v Evropski parlament. Kot edinega kandidata na svoji listi, ki jo nameravajo vložiti s podpisi državljanov, bodo predlagali Andreja Šiška. Ta naj bi se za kandidaturo na evropskih volitvah odločil zaradi tega, kar se mu dogaja v času pripora. Ne vemo sicer kako bo Slovenijo zastopal v evropskem parlamentu, saj Gibanje Zedinjena Slovenija zagovarja izstop Slovenije iz EU, a to je že druga zgodba.

Šiško naj bi v primeru izvolitve za evropskega poslanca baje ne bo delal z vetrom, ampak se bo zoperstavil in v Evropskem parlamentu opozarjal na to, da slovenska država potrebuje svojo suverenost in ne more živeti pod diktatom EU. Ker je gibanje Zedinjena Slovenija zunaj parlamentarna stranka morajo za vložitev kandidatne liste zbrati 1000 podpisov.

Kakšno pa je vaše mnenje o tem?

vir: politikis

M.G.