Tako pa zapravljajo vaš denar na Mirovnem inštitutu

prostori Mirovnega inštituta
prostori Mirovnega inštituta

Mirovni inštitut, še ena levičarska organizacija, ki je velik prejemnik državnega denarja. Za zanimivo zgodbo iz Ruande, je dobila kar 300.000 evrov, našega denarja.

Z davkoplačevalskim denarjem bogati Mirovni inštitut

Ob gonji proti zavodu Iskreni se pozablja, kam je šel davkoplačevalski denar pod preteklimi levimi vladami. Zato je v delu oddaje član Mladinskega sveta Slovenije Martin Nahtigal omenil, da je v preteklosti Slovenija zapravila 300 tisoč evrov za enakopravni položaj žensk v Ruandi. Osrednjo vlogo je odigrala dr. Maja Ladič iz Mirovnega inštituta. Ladičeva ima na spletni strani MI zapisano, da je potrebno na globalni ravni zagotoviti skladnost politik, ki karkoli vplivajo na razvojno področje oz. na razvoj držav v razvoju.

Poseben primer Maje Ladič

Maja Ladič je od leta 2011 redno zaposlena na Mirovnem inštitutu. Njena področja so raziskovalni in akcijski projekti s področij človekovih pravic, migracij, azila, enakosti spolov, globalnega učenja in razvojnega sodelovanja. Leta 2009 je kot študentka prostovoljka odšla v Ruando, kjer je za Mirovni inštitut izvedla analizo potreb žensk v lokalnem okolju Nyamirambo v Kigaliju.

Na podlagi te analize so načrtovali nadaljnje projekte, pri katerih je bila sprva sodelavka, nato pa je postala vodja. Večino projektov v Ruandi, ki so se osredotočili na opolnomočenje in izobraževanje žensk, je potekalo v okviru slovenskega razvojnega sodelovanja. V Ruando je v desetih letih v obdobju 2009-2019 potovala devetkrat in skupno tam preživela sedem mesecev. Ta zadeva naj bi stala 300.000 evrov davkoplačevalskega denarja.

PM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.